(0)

Selecteer Regio

Studietoelage 2017-2018 Ben je nog helemaal mee?

Heb je recht op een studietoelage? Of weet je het niet goed? Contacteer een Magik?-jongerenmedewerker bij jou in de buurt. Die kan je precies vertellen of je een aanvraag kan doen.


Wat moet je weten?

  • Voor kleuters is er een vast bedrag van 93,21 euro
  • Voor leerlingen in het lager en het secundair onderwijs ligt de toelage tussen 104,86 euro en 1152,99 euro per jaar.
  • Voor studenten in het hoger onderwijs varieert het bedrag tussen 256,33 en 3966,88 euro per jaar, afhankelijk van of die bijvoorbeeld op kot zit.

Ongeveer 1 op de 4 leerlingen komt in aanmerking, dus als je twijfelt, zoek het zeker uit! Wij helpen je daarbij. 

Of je recht hebt en op hoeveel hangt af van:

  • Het inkomen
  • De nationaliteit (je moet de Belgische nationaliteit hebben of gelijkgesteld)
  • De opleiding
  • De gezinssituatie

Een studietoelage kan al aangevraagd worden vanaf de 1e kleuterklas. Meestal is er dan gedurende de hele schoolcarrière recht dus ook in het lager, secundair en hoger onderwijs.  Je kan de toelage online of op papier aanvragen. Voor het schooljaar 2016-2017 kan je aanvragen tot en met 1 juni 2017. Aanvragen voor 2017-2018 kan vanaf 1 augustus. Lastig? De jongerenmedewerkers van Magik? staan voor je klaar met alle info die je nodig hebt!

Hoe verloopt een aanvraag?

Zodra je dossier is geregistreerd krijg je daarvan een seintje. De afdeling School- en Studietoelagen kijkt na of je alles correct en volledig hebt ingevuld en of alle gevraagde documenten erbij zitten.

Alles compleet en je hebt recht? Dan wordt de toelage betaald. Studenten in het hoger onderwijs krijgen het geld rechtstreeks op hun bankrekening. Voor de leerlingen in het kleuter, lager en secundair onderwijs ontvangt degene die voorziet in het onderhoud, meestal een van de ouders, de toelage.

Niet compleet? Dan krijg je een berichtje met de vraag om alsnog de ontbrekende informatie op te sturen. Ook wijzigingen bijvoorbeeld in je inkomen of gezinssituatie moet je gelijk schriftelijk melden.

Nog vragen? Niet duidelijk? Neem contact op met één van onze lokale medewerkers bij jou in de buurt.

Zoek op trefwoord

studietoelagen

Terug Top