(0)

Selecteer Regio

Bookmark and Share

In actie

Colombia: protest tegen anti-vakbondsgeweld 

Van 10 tot 14 oktober 2011 voeren de Colombiaanse vakbonden, ngo’s en mensenrechtenorganisaties campagne tegen een nieuwe golf van geweld. Met 20 syndicale doden op de teller is dat meer dan nodig.

Colombia-foto‘s: Feest van de bloemenarbeiders 

19/02/2011 - Het hoogtepunt van onze inleefreis: feest vieren met de Colombiaanse bloemenarbeiders en -arbeidsters. Met muziek en tombola, maar ook: met een krop in de keel...

Colombia-foto‘s: Cartagena 

17/02/2011 - Colombia is een rijk land met arme inwoners. Ook in ‘s lands mooiste en meest toeristische stad Cartagena - met zijn stranden, olieraffinaderij én paramilitairen - ontsnap je daar niet aan...

Colombia-foto‘s: Huis van de Bloemenarbeiders 

16/02/2011 - Midden in de bloemenstad Facatativa staat het Huis van de Bloemenarbeiders, de draaischijf van een syndicale en sociale werking. Maar geen plaats voor koffiekransjes...

Colombia-foto‘s+video: bloemenbedrijf in staking 

15/02/2011 - De arbeiders van bloemenkwekerij Splendor El Rosal zijn al twee maanden in staking. Ze bezetten de ingang van het bedrijfsterrein. In primitieve omstandigheden, maar vol goede moed...

Colombia-foto‘s: Barrio Nuevo Chile 

13/02/2011 - Veertig jaar geleden werd deze volkswijk uit de grond gestampt door Colombiaanse vluchtelingen. Vandaag wonen er 500 gezinnen en is er een bloeiend sociaal leven, onder de vleugels van de Communistische Partij.

Vakbond met bodyguards 

Waarom in Colombia syndicalisten bodyguards nodig hebben? Een Colombiaanse vakbondsleider én zijn bodyguard vertellen hun verhaal.

Vlaams ABVV blogt vanuit Colombia 

Van 12 tot 21 februari 2011 stuurde het Vlaams ABVV een delegatie naar Colombia. Lees het reisverslag en bekijk de foto‘s.

Bloemendag op 14 februari 

14 februari is niet alleen Valentijn, maar ook internationale dag van de bloemenwerknemers. Lees hier onze solidariteitsboodschap aan de Colombiaanse bloemenvakbond.

Reisverslag Cuba: Feest van de Arbeid 

Rond 1 mei 2009 trok het ABVV op missie naar Cuba. Een week boordevol boeiende ontmoetingen, kritische gesprekken én een indrukwekkend Feest van de Arbeid. Lees hier het reisverslag.

Wat heeft het Vlaams ABVV met Colombia? 

16/06/2008 - Het Vlaams ABVV start een internationaal solidariteitsproject in het Zuid-Amerikaanse land Colombia. Waarom uitgerekend daar?

Dagboek uit Colombia 2008 

21-28/02/2008 - "Een leuke en zinnige dag, al moet je het vervoer in een geblindeerde jeep en bodyguards er bij nemen. Dat de job van syndicalist hier levensbedreigend is, is wel duidelijk..."

Colombia: voorstelling solidariteitsproject 

In Colombia steunt het Vlaams ABVV enkele bloemenvakbonden. Wat houdt dit solidariteitsproject juist in?